Belföld

Budapestre látogat az orosz kormányfő

Viszonozva Medgyessy Péter miniszterelnök 2002 decemberi moszkvai látogatását, 2003. szeptember 8–9-én kétnapos hivatalos látogatást tesz Budapesten Mihail Kaszjanov, az Oroszországi Föderáció kormányának elnöke.

Az orosz kormányfő tárgyalásokat folytat Medgyessy Péter miniszterelnökkel, valamint fogadja őt Mádl Ferenc köztársasági elnök és Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke. A látogatás jól illeszkedik a 2002 májusától rendszeressé vált magas szintű találkozók sorába.

A tárgyalások során áttekintik a moszkvai miniszterelnöki látogatáson született megállapodások végrehajtásának helyzetét, a kétoldalú együttműködés, mindenekelőtt a gazdasági-kereskedelmi kapcsolatok fejlesztésének lehetőségeit. A találkozó jó alkalmat biztosít a kölcsönös érdeklődésre számot tartó nemzetközi kérdések megvitatására is – írja a FigyelőNethez is eljuttatott közleményében a Miniszterelnöki Hivatal.

A látogatás alatt az illetékes tárcák képviselői várhatóan aláírják az oktatási együttműködésről szóló jegyzőkönyvet, valamint az informatika és a hírközlés terén megvalósuló együttműködésről szóló megállapodást. Folyamatban van a haditechnikai licencekről, valamint az igazságügyi minisztériumok közötti együttműködést szabályozó jegyzőkönyv előkészítése is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik