Belföld

Pártcsaták az ünnepi emelvényen

Az MSZP frakció szerint az ország az ünnephez méltó módon emlékezett meg augusztus 20-áról, a néhány ízetlen epizód az ünnepet nem tudta megzavarni , de a hétköznapok számára érdemes levonni tanulságaikat - áll a képviselőcsoportnak az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

A frakció úgy véli, kialakult a hivatásos ünneprontók kis csoportja, akiknek “nem szent egyetlen helyszín és egyetlen időpont sem. Temetőben, ünnepségen, megemlékezésen egyaránt képesek faragatlanul viselkedni.”

Kevéssé szolgálja az ünnep méltóságát az is, ha egy-egy szónok, az ünnepi emelvényt összekeveri a pártcsaták színpadával, és a nemzet ünnepét a nemzet egyik felének sértegetésére használja fel – áll a közleményben. A szocialista képviselőcsoport úgy látja: “sérti közönségét, aki (mint a Fidesz frakcióvezetője) az országot építőkre és rombolókra osztja.”

A közleményben hangsúlyozzák, hogy az MSZP szerint az országot a különbözőképpen gondolkodó emberek együtt építik, és a közös teljesítményt kisebbíti, aki másokat abból kirekeszt, aki politikai rokonszenvei alapján osztja jókra és gonoszokra az embereket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik