Belföld

A Hungaroringen a FIA kihallgatja Barrichellot és Raikkönent

Annak ellenére, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) 50 ezer dollárra megbüntette az egyedüli vétkesnek talált Ralf Schumachert, nem zárult le az augusztus 3-i Német Nagydíj rajtbalesetének ügye: pénteken a Hungaroringen meghallgatják Rubens Barrichellót és Kimi Raikkönent.

A FIA ugyanis újabb bizonyítékokat talált, s emiatt “került képbe” a Ferrari és a McLaren-Mercedes versenyzője. Hockenheimben a rajt után Raikkönen meg akarta előzni Barrichellót, de a Williams-BMW német klasszisának manővere miatt összeütköztek, s kiestek. Ralf Schumacher még folytatta a futamot, de az első kör végén a boxba hajtott és ő is feladta a Német Nagydíjat.

A leintés után összeült a versenybíróság és vétkesnek találta a hazai pilótát, akinek az akkori döntés szerint a megszerzett rajthelynél 10 pozícióval hátrébb kellett volna kezdenie a Magyar GP-t. Az illetékes testület kedden tárgyalta az ügyet, a szerdán nyilvánosságra hozott határozatban törölte az eredeti büntetést, s a helyett szabta ki az ötvenezres bírságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik