Belföld

Szabadidőnk 50-70 százalékát töltjük a TV előtt

A szabadidejük felét, vagy akár 70 százalékát töltik Magyarországon az emberek tévénézéssel - állítják szakemberek. Szerintük ennek az lehet az oka, hogy sok családnak nincs más szórakozási lehetősége.

Egy nemzetközi felmérés szerint a magyaroknak sincs több szabadidejük, mint más európai államban élőknek, ám itthon ennek hetven százalékát tévénézéssel töltik el az emberek. A Szonda Ipsos közvéleménykutató minden hónapban megkérdezi a lakosság egy részét arról, hogy hány órát töltenek a tévé előtt. Az eredmények szerint a kevés pénzből gazdálkodók: a nyugdíjasok, a munkanélküliek és a gyermekükkel otthon lévő anyukák néznek legtöbbet tévét.

Perjés Tamás kutatásvezető elmondta: “ezek az emberek nem engedhetik meg maguknak, hogy más szórakozási formát válasszanak, nem mehetnek el moziba, színházba, nekik a tévé az egyetlen szórakoztató eszköz”.

A csatornák műsorainak nézettségét mérő AGB Hungary szerint a nagyvárosokban élő emberek ülnek a leggyakrabban a képernyők elé.

Médiakutatók szerint a magyarok tévézési szokásai leginkább a déli országokban élő nemzetekéhez hasonló. Amíg korábban főleg a szappanoperákat nézték az emberek, addig ma a valóságshowk, a kereskedelmi csatornák beszélgetős műsorai vonzzák a legtöbb nézőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik