Belföld

Leépítésre és átszervezésre készül a Ringa

A Ringa Húsipari Részvénytársaság 2003. augusztus 15-én megtartott rendkívüli közgyűlése elfogadta az igazgatóság értékelését és tevékenységét az első féléves gazdálkodásról. Megállapította, hogy az eddigi intézkedések és a várható piaci kilátások mellett a társaság további veszteséges gazdálkodása nem szüntethető meg, ezért utasította és egyben felhatalmazta az igazgatóságot, hogy minden szükséges intézkedést tegyen meg a részvényesi érték további csökkenésének megállítására, a jelenlegi gazdálkodási keretek radikális átalakításával - tájékoztatta az arago érdekeltségébe tartozó cég többek között a FigyelőNet szerkesztőségét is.

A közgyűlési határozat szerint az igazgatóságnak felül kell vizsgálnia a társaság telephelyi struktúráját, döntenie kell a termelés, a logisztika és az adminisztráció költségmegtakarító átalakításáról és a kiszervezésről, létszámleépítésről és eszközértékesítésről. Az átalakítás során a Ringa vevői-szállítói pozíciói nem sérülhetnek, kiemelten kezelve az élőállat felvásárlást és a kereskedelmi tevékenységet.

A közgyűlés az igazgatóság tagjaivá megválasztotta Tóth Zoltánt és Kovács Károlyt. A közgyűlés határozott arról, hogy a Ringa 2003. szeptember 15. napjáig a névérték 100 százalékának megfelelő vételár ellenében megszerezheti a társaság alaptőkéje 10 százalékának megfelelő névértékű saját részvényét. A közgyűlés felhatalmazta az igazgatóságot, hogy a határozatban megállapított feltételekkel a részvények adásvétel útján történő átruházására irányuló szerződéseket a társaság nevében kösse meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik