Belföld

Házkutatás a Vertical-Investnél, Klivinyit tovább keresik

Házkutatást tartott a Vertical-Invest Ingatlanhasznosító és Befektető Szövetkezet fővárosi irodájában a rendőrség. Az üggyel összefüggésben nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki a szövetkezet ügyvezetője, az Esti Hírlap Rt. volt elnöke ellen, Klivinyi Zoltán ellen - írja az Origo. A FigyelőNeten nemrégiben számoltunk be arról, hogy Klivinyi foglalkozott a nemzetközi szinten csődbe jutott Penthouse magazin magyarországi kiadásával is. Klivinyit már régebben is kereste a rendőrség, a nemzetközi elfogatóparancsot azonban azért adták ki ellene, mert minden bizonnyal az Egyesült Államokban tartózkodik a vállalkozó.

A XI. kerületi rendőrség házkutatást tartott a Vertical-Investnél és lefoglalta a szövetkezet könyvelését, pénzügyi bizonylatait, amelyeket szakértők bevonásával vizsgálnak – közölte Barta László százados.

A rendőrtiszt az MTI-nek megerősítette a Magyar Nemzet információját, hogy az üggyel összefüggésben nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki Klivinyi Zoltán, a szövetkezet ügyvezetője, az Esti Hírlap Rt. volt elnöke ellen. A szövetkezet ellen a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete az év első felében jogosulatlan pénzügyi szolgáltatási tevékenység végzésének alapos gyanúja miatt tett feljelentést.



Ajánlott videó

Olvasói sztorik