Belföld

Megszűnik az Eurohívó koncessziója – a Westel kisegíti az ügyfeleket

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter és Konrád Mariann - a végelszámolás alatt álló Eurohívó Magyarország Személyhívó Koncessziós Rt. (v.a.) végelszámolója - megállapodást írt alá a társaság koncessziós szerződésének megszüntetéséről.

A megállapodás értelmében 2003. augusztus 15-ével az Eurohívó Rt. ERMES rendszerű személyhívó szolgáltatás nyújtására szóló koncessziós szerződése és koncessziós szolgáltatási joga megszűnik. Ezzel egyidejűleg a társaság befejezi az országos közcélú személyhívó szolgáltatás nyújtását. A társaság az előzetes egyeztető tárgyalások alapján a szolgáltatás megszűnését 60 nappal megelőzően megkezdte nyilvántartott előfizetői értesítését a szolgáltatás megszüntetéséről.

A megállapodást az Eurohívó Rt. kezdeményezte. A társaság indoklása szerint az évek során a közcélú személyhívó szolgáltatás iránti kereslet rohamosan csökkent, s az ügyfelek száma mára olyan alacsonyra süllyedt, hogy a társaság csak jelentős veszteséggel tudná a szolgáltatást tovább nyújtani.

Az Eurohívó Rt. a megállapodásban vállalta, hogy valamennyi kötelezettségét teljesíti. Ennek részeként ügyfelei részére gondoskodik az addigi szolgáltatás helyettesítésére alkalmas megoldás biztosításáról. Ennek érdekében az Eurohívó Rt. a mobilszolgáltatókkal tárgyalásokat kezdeményezett. A tárgyalások eredményeként a Westel Mobil Távközlési Rt. vállalta, hogy az Eurohívó Rt. minden ügyfele számára lehetőséget biztosít a kiváltó szolgáltatás (egyirányúsított mobil szolgáltatás) igénybevételére.

Emellett a társaság gondoskodik arról, hogy két hónapon át valamennyi hívó felet hangbemondás útján tájékoztatja a szolgáltatás megszűnéséről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik