Belföld

Megalakult a Magyar-Kínai Gazdasági Kamara

A magyar-kínai gazdasági kapcsolatok kedvező keretfeltételeinek fejlesztése érdekében pénteken megalakult a Magyar-Kínai Gazdasági (Agrár- és Kereskedelmi) Kamara - tájékoztatta a társadalmi szervezet az MTI-t.

A kamara céljai közé sorolja tagjainak érdekképviseletét, és tevékenységével hozzá kíván járulni a két ország közötti gazdasági, kereskedelmi, agrár- és kulturális kapcsolatok erősödéséhez. A szervezet részt vesz a kapcsolódó kutatási és oktatási tevékenységben is. A szervezet folyamatos kapcsolatot tart fenn és együttműködik a két ország közötti gazdasági és kereskedelmi együttműködésében érdekelt cégekkel, vállalkozókkal, intézményekkel és állami szervekkel.

A szervezet elnöke Juhász Ottó, ügyvezető alelnöke Tóth Zoltán, alelnökök pedig Koncz György, Soproni Tamás és Vida Pál lett. A gazdasági tárca adatai szerint az idén az első félévben a Kínába irányuló magyar kivitel értéke 96,6 millió dollár volt, 32,2 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Az ázsiai országból származó behozatal pedig 1,396 milliárd dollárt tett ki, ez 47,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Ajánlott videó