Belföld

A szaudi herceg arra kéri alattvalóit, ne rokonszenvezzenek a terroristákkal

A terroristák elleni harc folytatását ígérte Abdalláh szaúd-arábiai trónörökös csütörtökön, egyben figyelmeztette az ország polgárait: ne rokonszenvezzenek a terroristákkal, és ne támogassák őket.

A herceg, aki egy nappal azután nyilatkozott a hivatalos SPA szaúdi hírügynökségnek, hogy amerikai és brit illetékesek bejelentették: újabb terrorista támadások fenyegetik a királyságot, kijelentette: Szaúd-Arábia le fogja győzni “a gonosz hatalmakat”.

“A jó és a rossz erőinek harcában nincs helye a semlegességnek vagy a habozásnak. Aki védi a terroristákat, vagy rokonszenvez velük, maga is terrorista, és elveszi méltó büntetését” – így a szaúdi trónörökös.

Egyesült Államok egyik legfontosabb szövetségese a közel-keleti térségben, a világ legnagyobb olajexportőre. Korábban sok bírálatot kapott azért, mert nem fékezi meg az iszlám szélsőségeseket. A május 12-i rijádi hármas merénylet után, amelyben 35-en életüket vesztették, a szaúdi hatóságok lecsaptak azokra, akiket az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal való kapcsolatokkal gyanúsítottak.

Több véres összecsapás is lezajlott az iszlám szélsőségesek és a rendőrség között, ezekben 16 terrorista és 11 rendőr meghalt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik