Belföld

Indul a koalíciós adóvita – Csillag érvei

Csillag István, SZDSZ-es gazdasági miniszter kitart a már elfogadott adóváltoztatások mellett a most induló koalíciós vitában. Az adócsökkentés szerinte fizetésemeléssel egyenértékű, amivel a gazdaság versenyképességét lehet növelni – fogalmazott szerdán az MTV Este című műsorában.

Csillag István szavai rávilágítottak a kisebbik kormánypárt legfőbb érveire, melyek szerint az adókulcsok csökkentésére azért van szükség, mert ezzel gyakorlatilag fizetésemelés valósítható meg, ami több új munkahely megteremtésének együttes lehetőségével nagyban segíti az ország versenyképességének javítását. Véleménye szerint ugyanis Magyarország kevésbé versenyképes régióbeli szomszédainál, ezért a befektetni való külföldi tőke is inkább Szlovákiába vagy Lengyelországba irányul.

Azon a kérdésen, hogy mi történik, ha nem sikerül az adócsökkentést átverekednie az SZDSZ-nek, Csillag egyelőre nem gondolkozik. Reméli, hogy megszületik a közösen elfogadott megoldás, amelynek kiindulópontja a már elfogadott adótörvény.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik