Belföld

Fotex: 609,85 millió forint veszteség

A Fotex-csoport 609,85 millió forint adózott veszteséget szenvedett el az idén az első félévben, szemben az egy évvel korábbi 332,85 millió forint nyereséggel.

A társaság a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) szerinti, konszolidált, nem auditált gyorsjelentését csütörtökön tette közzé .

Az értékesítés nettó árbevétele 9 százalékkal lett kevesebb az egy évvel korábbinál, így 22,8 milliárd forintot tett ki. A jelentés szerint az árbevétel csökkenésében a Keravill Rt. játszotta a legnagyobb szerepet, amelynek forgalma 14,7 százalékkal, közel 1,1 milliárd forinttal esett vissza, az éles piaci verseny, és az árcsökkenés következményeként.

A társaság a veszteséget alapvetően azzal magyarázza gyorsjelentésben, hogy a kisebb árbevétel mintegy 789 millió forinttal csökkentette a csoport bruttó fedezeti tömegét, s emellett a működési költségek árbevételhez viszonyított szintje is 3,7 százalékkal nőtt.

A csoport első féléves adózás előtti vesztesége 474,8 millió forint volt, szemben az egy évvel korábbi 534,4 millió forint nyereséggel. A társaság jegyzett tőkéje június végén 7,072 milliárd forintot tett ki, ugyanannyit mint egy évvel korábban. A saját tőke az első félév végére 1,8 százalékkal, 23,732 milliárd forintra nőtt.

A Fotex részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde jegyzett “A” kategóriájában kereskednek. Az értékpapír szerdai záróára 131 forint volt. A részvény elmúlt tizenkét havi legmagasabb ára 144 forint, legalacsonyabb ára pedig 95 forint volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik