Belföld

Kovács Kálmán: “e-fordulat” Magyarországon

Fordulat következett be az információs társadalom fejlődésében a tavasszal: a korábbi, másfél évi stagnálás után 2002 márciusához-áprilisához képest 41 százalékkal nőtt az internet-előfizetők száma Magyarországon - mondta Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter az MTI-nek kedden, Keszthelyen.

Ezzel megkezdődött az ország fölzárkózása ezen a területen – hangoztatta a miniszter az eMagyarország táborsorozat zárása alkalmából.

Ha tovább tart a 40 százalékos növekedési ütem, 2006-ra elérhetjük az Európai Unió mai átlagát, ami 32 százalékos internet-használatot jelent, szemben a hazai lakosság 8 százalékos internet-használói arányával – fogalmazott Kovács Kálmán. A táborsorozatot a szaktárca szervezte középiskolások számára, azzal a céllal, hogy a fiatalok az EU-ban is felkészültek legyenek, otthonosan mozogjanak az informatikai társadalomban, s így – fogalmazott Kovács Kálmán – hozzájáruljanak Magyarország, az egész magyarság sikeréhez.

A célok közé tartozik, hogy a fiatalok ne csak az informatika technikai-technológiai oldalával ismerkedjenek meg, hanem az informatikai robbanás társadalmi-gazdasági hatásaival is. Az idén hat e-tábort szerveztek, amelyen 1200 diák vett részt, közülük 350-en határon túli magyarok.

Kovács Kálmán tájékoztatása szerint már több határon túli magyar szervezettel fölvették a kapcsolatot, hogy jövőre lehetőleg valamennyi magyarlakta területen nyílhassanak hasonló táborok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik