Belföld

Árvízvédelmi beruházást adtak át Szolnokon

Persányi Miklós hétfőn Szolnokon ünnepélyesen átadta, a Tisza jobb-parti árvízvédelmi fővonala téglaház-tárházi szakaszát.

“Az árvízvédelem sohasem lehet napi kérdés, amely csak akkor fontos, ha jön a víz” – nyomatékosította a tárcája álláspontját a környezetvédelmi és vízügyi miniszter, Persányi Miklós. Emlékeztetett arra, hogy a kormány idén februárban a Vásárhelyi-terv elfogadásával egy új alapokra fektetett árvízvédelmi koncepció mellett kötelezte el magát, amelyben az árvízvédelmi törekvések mellett egyenrangú célként jelennek meg a térség tájgazdálkodásának, illetve a természet- és környezetvédelemnek a feladatai.

“Az árvizek levezetését tározók kialakításával tervezzük megoldani, nem csupán a gátak egyre magasabb és magasabb szintre emelésével” – húzta alá a Vásárhelyi-terv egyik lényeges jellemzőjét Persányi Miklós.

A miniszter elmondta: a vésztározók területén ugyanakkor a jövőben olyan gazdálkodás lesz, amely a víz közelségére épül, és biztonságosabb, nagyobb jövedelmet hozó termelést tesz lehetővé.

Hangsúlyozta: ez a gazdálkodás vésztározó terek esetében kedvező feltételeket teremt az ott élők számára ahhoz, hogy az Európai Unió által is intenzíven támogatott mezőgazdasági tevékenységre áttérhessenek.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik