Belföld

ÁPV-pályázat: eladó a Konzumbank

Közzétette nyilvános, egyfordulós pályázati felhívását az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt., amelyben a Konzumbank alaptőkéjének 99,6 százalékát megtestesítő állami törzsrészvény-csomagot, valamint a bank irodaházaként funkcionáló Tüköry-Centert kívánja értékesíteni.

A Konzumbank 7,18 milliárd forint értékű, 90,6 százalékos névre szóló törzsrészvényei jelenleg a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) tulajdonában vannak, míg a 711 millió forint névértékű (9,6 százalékos) pakett a „TŐKETÁRS” Tanácsadó és Szolgáltató Kft. birtokában. A két részvénycsomag, valamint a Tüköry-Center Ingatlanforgalmazó Kft. üzletrészei vagy a Konzumbank által székházként használt Tüköry utcai ingatlan együttesen kerülnek most értékesítésre.

A vételárat készpénzben kell majd megfizetnie a pályázónak (vagy a pályázó konzorciumnak). A pályázati dokumentáció augusztus 11-től vehető meg az ÁPV Rt. tanácsadójaként eljáró Raiffeisen Értékpapír Rt.-nél, 1 millió forintért. A pályázati anyag megvásárlóinak augusztus 11-től október 3-ig a Konzumbank székhelyén (Tüköry u. 4.) rendelkezésre álló adatszobában van lehetőségük a bankra, az üzletrészekre és az ingatlanra vonatkozó dokumentációk megtekintésére.

Az egyfordulós pályázat beadási határideje 2003. október 7-én 8.30 órától 9.30 óráig. Az ÁPV Rt. fenntartja a jogot, hogy a pályázatot eredménytelennek nyilvánítsa, ha az értékesítés jelentős vagyonvesztéshez vezetne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik