Belföld

A gyorsjelentések előtt kivár a BÉT

Várhatóan a második negyedéves gyorsjelentésekre való spekuláció, a kivárás jellemzi a hétfő kereskedést a Budapesti Értéktőzsdén részvénypiaci elemzők szerint. A BUX hétfőn 17,8 pontos csökkenéssel 8126 ponton nyitott.

Trippon Mariann, a CIB Közép-Európai Nemzetközi Bank Rt. elemzője szerint alacsony forgalomra kell számítani a BÉT-en. Véleménye szerint – bár a külföldi piacokon is jellemző a bizonytalanság – enyhén emelkedik az index a hétfő kereskedési napon.

Nagy Péter, az Inter-Európa Bank elemzője szerint is kivárás jellemzi a hétfői kereskedést, ám úgy véli, élénkülő forgalomra lehet számítani. Kiemelte az Antenna Hungária második negyedéves jelentését, amely veszteséget mutatott. “Ez befolyással lehet a hétfői kereskedésre” – mondta.

Az Antenna Hungária Rt. (AH) az első félévben 2,273 milliárd forint adózás előtti konszolidált veszteséget könyvelt el, szemben az egy évvel korábbi 651,6 millió forint nyereséggel. Nagy Péter szerint várhatóan az index nem mozdul számottevően hétfőn a pénteki záráshoz képest.

Emelkedő nyitás Londonban és Frankfurtban

A londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 hétfőn 13,40 pont nyereséggel kezdett és ezt néhány perc után 14,50 pontra növelte.

A frankfurti értéktőzsde irányadó mutatója, a DAX-30 8 pontos emelkedéssel nyitott hétfőn, percekkel később már 11,88 ponton állt.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik