Belföld

EU start képzés a WIFI-nél – felkészítés az EU-s állások felvételi vizsgájára

Mint ahogy a sajtóból értesülhettünk, a magyarok számára is eléhető brüsszeli állásokra rendkívül nagy az érdeklődés. Ezekre az állásokra egy egyszerű regisztrációval kellett az érdeklődőknek szándékukat jelezni, ezt azonban egy speciális, a brüsszeli EU-s intézmények egységes felvételi folyamata követ.

Ennek első lépése egy írásbeli felvételi vizsga, melyet természetesen idegen nyelven kell megírni. A WIFI Hungária abban szeretne segítséget nyújtani a képzésén részt vevőknek, hogy pontosan megismerhessék a teljes vizsgarendszert, a felvételi teszt várható tartalmát és szerkezetét, és ezáltal növeljék a vizsgára esélyüket, magabiztosságukat a kiválasztási folyamat során. A képzés első napján magyar nyelven közvetítjük azt a legalapvetőbb ismeretanyagot, amely a tesztkérdések megválaszolásához szükséges. Természetesen a kérdéssor minden évben változik, de egy átfogó írásos és Internetes forrásgyűjtemény és háttéranyag, melyet a képzésen résztvevők megkapnak, komoly előnyhöz juttatja őket a további felkészülésükhöz. A képzés második napja idegen nyelven folyik, gyakorlatias jellegű, és azoknak a készségeknek a fejlesztésére irányul, amelyek a speciális vizsgafeladatok megoldásához nélkülözhetetlenek.

A képzést olyan EU-s szakértők tartják, akik ismerik az EU-s intézmények működését, a felvételi vizsga rendszerét, és természetesen EU-s és szakterületi végzettséggel és munkatapasztalattal rendelkeznek.

A WIFI képzése a következőképpen segíti a pályázókat:
-megismerhetik az EU-s álláspályázati rendszert és folyamatot,
-közvetíti az írásbeli vizsgaanyag alapvető háttérinformációit,
-további írásos és Internetes információforrások és háttéranyagok gyűjteményét nyújtja az egyéni felkészüléshez,
-gyakorlási lehetőséget ad a vizsgafeladatok megoldásához szükséges készségek elsajátítása érdekében,
-részt vehetnek egy próbavizsgán, melynek eredményéről visszajelzést kapnak,
-közvetlen és egyéni visszajelzést kapnak a szakértőktől a képzés időpontjában felkészültségi szintjükről.

További információ: www.wifi.hu/eustart.html

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik