Belföld

Arab milliárdos tárgyal Bulgáriában az iraki újjáépítésről

Sultan Ahmed Bin Sulayem, a Dubai emírség egyik vezető üzletembere, az ottani arany- és gyémántüzlet irányítója Bulgáriába érkezett, hogy az iraki újjáépítés lehetőségeiről tárgyaljon balkáni partnereivel.

Sultan Ahmed Bin Sulayem két bolgár céggel tárgyal az iraki projektekről. Az arab milliárdos cége üzemelteti jelenleg a háború idején híressé vált Umm-Kaszr kikötőjét, amely az iraki export egyik fő kiindulóállomása, olajipari és katonai központ is egyben. A két kiszemelt bolgár cég – a Transzkomplekt nevű kikötői építőipari vállalat és a Szomat közlekedési társaság – feladata az lesz, hogy a háború sújtotta övezet újjáépítésében közreműködjenek.

A dubai üzletember tervei alapján készül az emberiség történetének két legnagyobb mesterséges szigete az Arab- (Perzsa-)öbölben, amelyet “A pálma” néven emlegetnek. A tervek szerint egyébként mintegy 200 mesterséges szigetet hoznak létre az Egyesült Arab Emirátusok (melynek egyik alkotója Dubai) partjai mentén. Kikötői és építőipari érdekeltségei vannak a milliárdosnak ezen kívül Dubai más régióiban is.

Az arab milliárdos több tárgyalást is tervez Bulgáriában: a gazdasági, a közlekedési és a pénzügyminiszterrel is megbeszéléseket folytat majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik