Belföld

K&H-reagálás a PSZÁF elnökének kijelentéseire

A Kereskedelmi és Hitelbank (K&H) fennállása óta arra törekszik, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) határozatait teljes körűen betartsa - reagált a pénzintézet pénteken a PSZÁF elnökének tájékoztatóján elhangzottakra Szász Károly többek között azt mondta, hogy "a K&H Equities-nél tudatos félrevezetés történt, ezért nem lehet számon kérni a főhatóságtól azt, miért nem tudta az ügyeket évekre visszamenőleg felderíteni."

A pénzintézet által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint “a K&H Equities-nél a tulajdonosok által indított belső vizsgálat jelenlegi eredményeképpen, a K&H Bank igazgatóságának 2003. augusztus 4-i döntése alapján, a bank és a brókercég megtette, és a jövőben is megteszi a szükséges munkajogi lépéseket azokkal munkavállalókkal szemben akikről bebizonyosodott, hogy érintettek lehetnek a brókercégnél feltárt szabálytalanságokban, és akikről feltételezhető, hogy ennek során a hatóságokat is megtévesztették.”

A közlemény megfogalmazása szerint a K&H bankcsoport fennállása óta mindig is arra törekedett, hogy a hatályos jogszabályoknak, illetve felügyeleti elvárásoknak és határozatoknak megfeleljen. Ezért a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének mindenkori útmutatásait és határozatait is legjobb tudása szerint teljesítette – olvasható a közleményben.

“Legjobb tudomásunk szerint sem a bank, sem a brókercég vezetői tudatosan és szándékosan nem tévesztették meg egyik hatóságot, így a PSZÁF-ot sem. Azok a személyek, akik közreműködtek a brókercégnél feltárt szabálytalanságokban, mind a bank, mind az Equities vezetőit félrevezették. Ennek következtében előfordulhatott, hogy sem a bank, sem a brókercég vezetői nem voltak abban a helyzetben, hogy a valóságnak megfelelően tájékoztassák a felügyeletet” – áll a pénzintézet MTI-hez eljuttatott közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik