Belföld

600 millió dolláros adóhátraléka van az Intelnek

Az USA adóhivatala (IRS) tájékoztatta az Intelt, hogy valószínűleg 600 millió dollárt még be kell fizetnie adóhátralék plusz kamat címén, derült ki a cég tőzsdefelügyelethez (SEC) eljuttatott beadványából.

A lapkagyártó szerint az 1999-es és a 2000-es bevallások revíziója után javasolta az IRS a módosítást a cég export bevételei után. A SEC-hez benyújtott tájékoztató jelzi, hogy hasonló korrekciókra kerülhet sor a későbbi évek ellenőrzése után. „Cégünk vitatja a javasolt korrekciókat, és a dolgot a lehetséges adóhivatali eljárás segítségével kívánja rendezni, de nem zárjuk ki a peres eljárás lehetőségét sem”, olvasható a SEC-nek címzett beadványban.

Az Intel hozzátette, hogy ha ki kell fizetnie az adóhátralékot, az esetleg „kedvezőtlen kihatással lehet az adott időszak üzemi eredményeire”. A cég a 2003-as pénzügyi év második negyedét 6,8 milliárd dolláros bevétellel zárta, szemben az egy ével korábbi 6,3 milliárddal. A nyereség 101 százalékkal, 896 millió dollárra nőtt az előző év azonos időszakához képest.

Forrás: www.szamitastechnika.hu


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik