Belföld

Jelentősen megnőtt a digitális fényképezőgépek iránti kereslet

A digitális fényképezőgépek és kiegészítők iránti kereslet jelentősen megnövekedett az elmúlt fél évben Magyarországon - mondta Erdélyi László Attila, a Photo Hall ügyvezető igazgatója az MTI-nek szerdán.

Az ügyvezető igazgató elmondta: cége becslése alapján a piac ezen a területen 2,5-szeresére nőtt az elmúlt hat hónap alatt, míg a Photo Hall bővülése elérte az ötszörös növekedést. A cég jelenlegi részesedése a magyarországi digitális fényképezőgépek piacán 20-25 százalék körül van.

A közlés szerint a digitális árucsoport a Photo Hall összes eladásának negyedét teszi ki. A teljes árbevétel 20-25 százaléka a hagyományos filmkidolgozásból, 75-80 százaléka pedig az áruforgalomból származik. A korábbi közlés szerint a Photo Hall árbevétele 8 milliárd forint volt tavaly A társaság tájékoztatása szerint a digitális fényképezőgépek iránti kereslet-bővülés miatt az idén stagnált a hagyományos kidolgozásból származó bevétel az előző év első félévéhez viszonyítva, ezen a piacon a Photo Hall laboratóriumának részesedése mintegy 30 százalék.

A hirtelen megnőtt kereslet miatt a Photo Hall három digitális fotográfiára szakosodott szaküzletet nyitott, kettőt Budapesten egyet pedig Miskolcon. A társaság jelenleg 52 saját és 220 franchise üzletből álló hálózattal működik. A korábbi Főfotót 1991-ben vásárolta meg a svájci Porst Holding AG. A Porst Holding 1996-ban került a belga Spector Photo Group tulajdonába, majd 2001-ben a belga társaság eladta németországi érdekeltségeit, de megtartotta magyarországi leányvállalatát és 2002 novemberéig a Photo Porst névhasználati jogot is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik