Belföld

A Cisco nyeresége nőtt a negyedik negyedévben

A cég kedden közzétett negyedik negyedévi mérlege a nyereség növekedését mutatja a korábbinál némileg visszaesett forgalom ellenére, így a Ciscó „óvatosan derűlátó" a gazdaság jövőjét illetően.

A Cisco nettó nyeresége a július 26-án lezárult három hónapban 982 millió dollár volt, illetve egy részvényre átszámítva 14 cent, míg tavaly ilyenkor 772 millió dollárt, illetve 10 centet könyvelhettek el. A pro forma nyereség ugyanekkor 1,1 milliárd dollár, illetve 15 cent volt, ami összhangban van a Thomson First Call által megkérdezett 41 elemző becslésével.


A Cisco egy éve 1 milliárd dolláros, illetve 14 centes pro forma eredményt produkált. 2003 negyedik negyedévében a Cisco bevételei 4,7 milliárd dollárra rúgtak, míg egy éve 4,8 milliárd volt a forgalom. A most lezárult időszakban fejezte be a Cisco a SignalWorks IP telefonos cég, valamint a Linksys otthoni és kisüzleti hálózati cég megvásárlását – előbbit 16 millió dollárért szerezte meg, utóbbiért 480 ezer dollárt fizetett.


A cég vezetése úgy látja, hogy az elmúlt három év befektetései és stratégiája kifizetődő volt, így a Cisco jó pozícióban várja a gazdaság újbóli fellendülését. Máris megnőttek a közepes méretű cégek megrendelései, az pedig kifejezetten kellemes meglepetést keltett a cégnél, hogy nő a csúcskategóriás útválasztók és kapcsolók forgalma. John Chambers elnök-vezérigazgató példaként a GSR 12000 útválasztót hozta föl, amely a negyedik negyedévben 200 millió dollárt hozott, s ez az előző negyedévhez képest 25 százalékos növekedést jelent. Chambers elmondta még, hogy a már folyó első negyedévben a forgalom további növekedését várják.


Forrás: www.szamitastechnika.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik