Belföld

Bemutatták a világ leggyorsabb mobil processzorát

A Samsung Electronics Co., Ltd. bejelentette S3C2440 kódjelű termékét - a világ leggyorsabb mobil processzorát - amely 533 MHz órajellel működik. Az új mobil CPU a mobil kézi eszközökre, például PDA-kra és intelligens telefonokra, készült új szolgáltatások, funkciók és multimédia tartalom elterjedésének hajtóereje lehet.

„A mobil alkalmazások egyre növekvő népszerűsége növeli az igényt a nagy teljesítményű és kis fogyasztású mobil processzorok iránt” – mondta Yun-Tae Lee, a Samsung Electronics SOC kutatási és fejlesztési központ mobil eszközök fejlesztéséért felelős csoportjának alelnöke.

Az S3C2440 olyan értéknövelt végfelhasználói szolgáltatások kiépítését teszi lehetővé, mint a kamerakezelő felület, TFT és STN LCD megjelenítők támogatása, SD/MMC/SD bemenetek és kimenetek, USB gazda és eszköz, valamint érintőképernyős felhasználói felület.

Az S3C2440 CPU támogatja a főbb operációs rendszereket, többek között a Microsoft Windows CE-t, Palm OS-t, Symbiant és Linuxot.


Egy nemrégiben megjelent Gartner Dataquest előrejelzés szerint a világ alkalmazás/multimédia processzorpiaca 2003-ra eléri a 25 millió eszközt, 2007-re pedig ez az érték várhatóan 170 millióra nő. A SAMSUNG nagy sebességű és kis fogyasztású mobil S3C2440 CPU mintái 533 MHz, 400 MHz és 300 MHz órajelű verziókban állnak rendelkezésre, és tömeggyártásuk 2003. negyedik negyedévében kezdődik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik