Belföld

Részben felfüggesztették a K&H Equities tevékenységét

A PSZÁF szeptember 30-ig részben felfüggesztette a K&H Equities befektetési és vagyonkezelési tevékenységét.

A felügyelet kötelezte a K and H Equities Rt.-t, hogy valamennyi ügyfelével 2003. augusztus 31-ig folytassa le a szükséges elszámolásokat, egyeztetéseket és ennek eredményéről tájékoztassa a felügyeletet.


A Magyar Tőkepiacban pénteken megjelent felügyeleti határozat szerint az rt. a már meglévő ügyfeleitől csak a derivatív pozíciók lezárására fogadhat el megbízást, illetve transzferkérelmeket teljesíthet.

A meglévő ügyfélkör tekintetében a K and H Equities értékpapírok letéti őrzését és azzal kapcsolatos nyilvántartások vezetését, értékpapír-letétkezelést, ügyfélszámla-vezetést, értékpapírszámla-vezetést végezhet.

A brókercég kereskedelmi tevékenysége keretében saját tulajdonú eszközeit kockázatmentes befektetési eszközbe befektetheti.


Tőzsdei tevékenysége is korlátozott

A PSzÁF-határozat miatt a Budapesti Értéktőzsde a K and H Equities Rt. tőzsdei kereskedési jogát augusztus 1-től szeptember 30-ig a határidős piacon csak zárás tevékenységre korlátozta. Ezt a BÉT saját honlapján közölte pénteken.


A brókercég a részvénypiacon továbbra is kereskedik. A K and H Equities kereskedési jogát a részvény szekcióban a Központi Elszámolóház és Értéktár (Keler) fedezetlenség indokával ugyan felfüggesztette pénteken, a szekciótag azonban a pénzügyi tartozását teljesítette, így a kereskedési jogát 10 óra 02 perctől kezdődően visszaállította a tőzsde.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik