Belföld

Műkincsvásárlás részletre

A magyar piacon eddig ismeretlen konstrukcióval tervez megjelenni 2003. szeptember 1-jétől a HBW Express Takarékszövetkezet, az AXA Biztosító, valamint a galériák egy csoportja: a termékkel XX. századi művészeti alkotásokat lehet majd részletre vásárolni.

A tervek szerint az ügyfelek egyelőre a galériák egy csoportjánál, XX. századi festők műveit vehetik meg részletre az ügyfelek, a hitel összege a tervek szerint 250 ezer forinttól 6 millió forintig terjed, a futamidő a jelenlegi elképzelések szerint két év, a tervezett teljes hiteldíj mutató (THM) 18 százalék. A hitel felvételéhez 40 százalék saját erőt kell felmutatni, a festmény értékének legfeljebb 60 százalékáért vehető fel hitel.

A termék kidolgozásánál nemcsak magánszemélyekre, hanem cégekre is gondoltak, amelyek költségként is elszámolhatják az összeget.

A termékről közelebbit Schittler Péter, a HBW Express Takarékszövetkezet hitelezési igazgatója egyelőre még nem mondhatott, mondván, a felek között a végső egyeztetések még folynak.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik