Belföld

PSZÁF-vizsgálat az Inter-Európa Banknál

A Magyar Nemzet információi szerint a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete két hónapja átfogó vizsgálatot folytat az Inter-Európa Banknál (IEB). A lap megkereste az IEB-t, ám ott csak annyit válaszoltak, hogy rutinszerű vizsgálat zajlott a pénzintézetnél. A PSZÁF kommunikációs igazgatósága azt közölte, hogy két hónappal ezelőtt átfogó vizsgálatot végeztek a banknál.

A Magyar Nemzet korábban arról számolt be, hogy a K&H Bank botrányához is köze lehet az IEB-nek. Az Inter-Európa Bank azonban időközben a FigyelőNethez is eljuttatott közleményében visszautasította az érintettségéről szóló híreszteléseket.

Az üggyel kapcsolatban az Inter-Európa Bankot ismét megkérdezte a FigyelőNet, és a pénzintézetnél szerdán elmondták, hogy eddigi működésük során és a jövőben is a rájuk vonatkozó jelentési kötelezettségek, törvények és szabályok – beleértve a pénzmosási törvény rendelkezéseit – szerint és azokat teljes mértékben betartva végzik tevékenységüket. A törvényszerű működés részét képezi, hogy a bankok felügyeleti szerve, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete rendszeres időközökkel megvizsgálja a bankok tevékenységét. Az Inter-Európa Bank Rt.-nél a PSZÁF a közelmúltban végzett rutinszerű vizsgálatot – hangsúlyozta a bank válaszában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik