Belföld

Ezerötszáz önkormányzat kap internetes hozzáférést

admin
admin

2003. 07. 30. 11:21

A kormány második 100 napos programjában tűzte ki célul, hogy minden hazai önkormányzat számára lehetőséget biztosít a világhálóhoz való hozzáféréshez.

A cél megvalósítása érdekében az Informatikai és Hírközlési Minisztérium pályázatot írt ki az önkormányzatok számára “eDemokrácia – önkormányzatok a világhálón” címmel. A sikeresen pályázó önkormányzatok támogatást nyerhettek alapvető informatikai infrastruktúrához szükséges eszközök beszerzéséhez, az internetkapcsolat feltételeinek megteremtéséhez; valamint – a kormány második 100 napos programján túlmenően – az elektronikus közigazgatási szolgáltatások bevezetéséhez szükséges előkészületekhez, valamint közösségi terek internet kapcsolatának kiépítéséhez.

1619 pályázat érkezett az alapvető informatikai infrastruktúrához szükséges eszközök beszerzésére, illetve az internet-kapcsolat feltételeinek megteremtésére. (További 1623 db pályázatban – a már internet-kapcsolattal rendelkező önkormányzatok is – internetes közösségi terek létesítésére kértek támogatást.)

A második száz nap programjában vállalt kötelezettség teljesítése érdekében az internet-kapcsolat kiépítésének érdekében a miniszter jóváhagyta a bírálóbizottság javaslatát. Az 1619 pályázó közül valamennyi érvényes pályázatot benyújtó önkormányzat – számszerint 1495 – elnyerte a támogatást. Így januárban elkezdődnek a telepítést előkészítő munkálatok a nyertes önkormányzatoknál – olvasható az IHM sajtóközleményében.


 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

firo: 16.10.2018, Football, Landerspiel, National Team, Season 2018/2019, UEFA Nations League, FRA, France - GER, Germany Bundescoach Joachim LOW, GER, before the game | usage worldwide
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.