Belföld

Antenna Hungária-privatizáció: pályázat a szolgáltató kiválasztására

admin
admin

2003. 07. 30. 10:09

Az Antenna Hungária Rt. (AH) privatizációjának előkészítéseként az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV) nyilvános egyfordulós pályázatot írt ki befektetési szolgáltató kiválasztására.

A Magyar Tőkepiac szerdai lapszámában megjelent közlemény szerint a befektetési szolgáltató feladata, hogy a 2003. évben meghozandó üzleti stratégiai döntéssel kapcsolatban prognózist készítsen az AH Rt. főbb üzletágainak jövőképére vonatkozóan.

A pályázónak javaslatot kell tennie az AH Rt. jelenlegi piaci pozíciói megőrzésének, erősítésének feltételeire, kiemelt figyelemmel a társaság tőkestruktúrájában szükséges változásokra.

Az ajánlatok benyújtásának határideje 2003. szeptember 2., 10-től 12 óráig, helye az ÁPV budapesti székháza. A befektetési tanácsadónak javaslatot kell tennie arra is, hogy az állam a továbbiakban vállaljon-e tulajdonosi szerepet a társaságban, s milyen technikával, miképpen alakítsák át az AH tőkeszerkezetét. Az elemzésnek ki kell terjednie az indokolt tőkeemelés módjára, céljára, időpontjára és mértékére is.

A pályázaton sem közreműködőként, sem ajánlattevőként nem vehet részt olyan társaság, amelynek tulajdonosai társasági befektetései révén az AH privatizációjában vevőként saját számlára, a privatizációs koncepció kormány általi jóváhagyásától számított egy éven belül, a jegyzett tőke 10 százalékát meghaladó mértékében részt kívánnak venni. A pályázati dokumentáció vételára nettó 100 ezer forint.


 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

BEVERLY HILLS, CA - OCTOBER 09: Contributing editor at Vanity Fair, Monica Lewinsky speaks onstage at Day 1 of the Vanity Fair New Establishment Summit 2018 at The Wallis Annenberg Center for the Performing Arts on October 9, 2018 in Beverly Hills, California.   Matt Winkelmeyer/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.