Belföld

Õsszel eladják a DAM-vagyont

Összesen 5,1 milliárd forinttal tartozik 174 hitelezőjének a felszámolás alatt álló DAM Steel Speciális Acélgyártó Rt. A felszámoló szerint szeptembertől egy a szakszervezeti vezetők bevonásával megalakított új társaság, a Borsodi Nemesacél Acélgyártó (BNA) Kft. veszi bérbe a termelőeszközöket és saját állományába a mintegy másfél ezer dolgozót - számol be a Világgazdaság.

Marjasné Endrédi Zsuzsanna, a DAM Steel Rt. reorganizációs vezérigazgatója szerint az újraindulás óta eltelt első hónapban 25-27 ezer tonna acélterméket állított elő a diósgyőri kohászat, és az elkövekező  mintegy fél évre is havi 21-23 ezer tonnányi megrendelésállománnyal rendelkezik. A cél, hogy a termelés mindinkább a minőségi termékek irányába mozduljon el.


Az elképzelések szerint szeptemberig a BNA kft. veszi át a termelés irányítását a disgyőri kohászatban, úgy, hogy átveszi állományba a dolgozókat, és bérbe veszi a termelőberendezéseket. Folyamatban van a vagyonértékelés, és az is kiderült, hogy a DAM Steel felszámolásban befagyott adósságállománya meghaladja az 5,1 milliárd forintot.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik