Belföld

Mádl is gratulált a 30 év után újra világbajnok magyar vízilabdázóknak

"Valamennyi honfitársam nevében szívből gratulálok a magyar vízilabda-válogatott világbajnoki aranyérméhez. Évtizedek óta remélt sikert értek el szombaton. Az olimpiai aranyérmet már elnyert csapat eddig is kiváló teljesítményét a tegnap esti diadal koronázta meg. A magyar csapat mostantól a sportág valamennyi aranyérmét magáénak tudhatja. Gratulálok ehhez a fantasztikus sikerhez" - írta az államfő vasárnap.

Mint ismeretes, a magyar vízilabdaválogatott 1973 után másodszor lett világbajnok. Az első vb-győzelem óta 30 év telt el. Kemény Dénes szövetségi kapitánysága alatt legutóbb a 2000. évi olimpián, Sydneyben nyert aranyérmet a magyar pólóválogatott.

A vb-győztes csapat tagjai között van az a Kásás Tamás is, aki a szombati aranyéremmel a világ első olyan vízilabdázója lett, aki valamennyi – létező -világversenyt megnyert.

A szombati győzelemmel a világbajnokságok örökranglistáján is az első helyre került a magyar válogatott, hiszen korábban négy ezüstérmet is szereztek a pólósok a vb-ken.



Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik