Belföld

Soros György hirdetésekben támadja az amerikai kormányt

Soros György emberbarát milliárdos egész oldalas hirdetéseket tesz közzé nagy amerikai lapok vasárnapi kiadásaiban, kétségbe vonva azoknak az érveknek a tisztességét, amelyeket a George Bush vezette kormány az iraki háború indítása mellett felhozott.

A The New York Times, a St. Louis Post-Dispatch és a Houston Chronicle hasábjain megjelenő fizetett hirdetés címe: “Amikor a nemzet hadat visel, a népet megilleti az igazság.”

Ezután tucatnyi idézet következik Bush elnöknek, Dick Cheney alelnöknek, Colin Powell külügyminiszternek és Donald Rumsfeld védelmi miniszternek a háborút alátámasztó, túlzónak vagy hamisnak minősített állításaiból. Ezek zömmel olyan állítások, amelyek szerint Irak tömegpusztító fegyverekkel, illetve nagymennyiségű mérges gázzal rendelkezik.

A hirdetések 185 ezer dollárra becsült költségéből részt vállalt két másik amerikai emberbarát, Dorothy és Lewis B. Cullman is. Michael Vachon, a magyar származású tőzsdeguru-filantróp szóvivője kifejtette: “Sorost és Cullmant egyaránt mélyen nyugtalanítja az iraki háború igazolására használt megtévesztés. Úgy gondolják, hogy ennek nyugtalanítania kellene a polgártársaikat is, és e hirdetések útján ösztönözni próbálják őket a cselekvésre.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!