Belföld

K&H-botrány: az Inter-Európa Bank cáfolja érintettségét

Az Inter-Európa Bank (IEB) cáfolta a tv2 szombati értesülései szerint érintettségét abban az ügyben, miszerint a K&H-botránnyal összefüggésben egyes magánszemélyek sokmilliós, esetleg milliárdos összegeket vettek volna fel az IEB egyik fiókjában.

A pénzintézet időközben közleményt juttatott el a FigyelőNethez is, amelyben a Magyar Nemzet 2003. július 26-i számában “Újabb bank a brókerbotrányban” című írására reagál az IEB. A közlemény szerint “a közvéleményt érthető módon foglalkoztatják a K&H csoportnál zajló események. Az Inter-Európa Bank elhatárolódik azoktól a híresztelésektől, amelyek a bankot ezen feltételezett visszaélésekkel bármilyen összefüggésbe hozzák. Különösen a 2001 szeptemberi terrorcselekmények után Magyarországon is tovább szigorodtak a pénzmosási jogszabályok. Ezek természetesen az Inter-Európa Bankra is vonatkoznak, és a bank ezek alapján, a jogszabályok teljes tiszteletben tartásával alkotta meg a pénzmosás megelőzésére és elkerülésére vonatkozó belső szabályzatát. Ezek a szabályok minden egyes ügyfélre és minden egyes banki tranzakcióra vonatkoznak, és a bank az érvényes előírásokat maradéktalanul betartotta és betartja. Ennek megfelelően a bank csak az elmúlt félévben – törvényi kötelezettségének eleget téve – több száz esetben tett bejelentést pénzmosás gyanús tranzakcióról a megfelelő rendőri szervek felé.”


A pénzintézet közleménye szerint “az Inter-Európa Bank fenntartja magának a jogot, hogy megfelelő lépéseket tegyen a jó hírnevét érintő megalapozatlan híresztelések ellen”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik