Belföld

Ketten is adnának 60 milliárdot a Postabankért

A Világgazdaság egyelőre meg nem erősített értesülései szerint a Postabankra pályázó öt pénzintézet közül két bank – egyes források szerint az Erste Bank és a HVB Bank – is 60 milliárd forint körüli ajánlatot tett az első fordulóban.

A legmagasabb összegű ajánlat állítólag meghaladta az egyes szakértők szerint irreálisnak tartott 65-67 milliárd forintos szintet is. A magas árat az magyarázhatja, hogy mindkét pénzintézet számára igen kedvező terjeszkedési lehetőséget jelent a Postabank megvásárlása – mutattak rá a szakértők.

A Világgazdaság tudomása szerint őket követte 50 milliárd forint körüli ajánlatával a technikai okok miatt az első fordulóban búcsúzó két kockázatitőke-alap, az Advent és a Warburg Pincus, amelyek a Bartha és Társai Kft.-vel társultak. Az alapokéhoz hasonló, de valószínűleg némileg alacsonyabb összegű ajánlatot tett a Budapest Bank és a Citibank.

A legalacsonyabb, egyes információk szerint valamivel 45 milliárd forint feletti árat több forrás szerint is az OTP Bank ajánlotta, amelynek valószínűleg a legkevesebbet éri a pénzintézet, hiszen ő maga is birtokol mindent, amit amaz.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik