Belföld

Elindult a www.antalljozsef.hu

admin
admin

2003. 07. 23. 15:17

Az Ifjúsági Demokrata Fórum (IDF) Antall József családjával közösen elkészítette a néhai miniszterelnök honlapját - közölte Lévai Zoltán, az IDF alelnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus elmondta, hogy a www.antalljozsef.hu internet címen megtalálható múzeumot az IDF fiatal történészei, politológusai hozták létre, az Antall-év rendezvénysorozatához való hozzájárulásként.

“Célunk, hogy a miniszterelnök úr életét, gondolatait, erős keresztény hitét közelebb hozzuk a mai fiatalokhoz, akiket a kilencvenes évek elején még kevésbé foglalkoztatott a közélet, az idősebbeknek pedig alaposabb, pontosabb visszaemlékezést tegyünk lehetővé a rendszerváltozás első éveire, amelynek meghatározó alakja volt Antall József” – hangsúlyozta.

Lévai Zoltán tájékoztatta az újságírókat arról, hogy a honlap Antall József életútja és parlamenti beszédei mellett kortársak visszaemlékezéseit, és számos eddig nem publikált fényképet is tartalmaz. Hozzáfűzte, hogy a jövőben a néhai miniszterelnök rendezvényeken mondott beszédeit is közzéteszik, rövidfilm formájában.

Elmondta, hogy a virtuális múzeumot interaktív és folyamatosan megújuló honlappá szeretnék tenni, ezért a szerkesztők örömmel fogadnak személyes visszaemlékezéseket, élményeket a néhai miniszterelnökkel kapcsolatban. A politikus arra kérte mindazokat, akik rendelkeznek olyan fotókkal, vagy dokumentumokkal, amelyeken Antall József szerepel, hogy jelentkezzenek az IDF-nél.

A sajtótájékoztatón részt vett Antall József özvegye és fia is. Antall Péter fontosnak nevezte, hogy édesapja beszédei idegen nyelvű változatban is megjelenjenek az oldalon, ezért jó ötletnek nevezte, hogy a szerkesztők az anyagok folyamatos fordítását tervezik angol és német nyelvre.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Farkas Norbert / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.