Belföld

Bárándy Péter aláírta a K&H-s bróker kiadatási kérelmét

Bárándy Péter igazságügy-miniszter aláírta a K & H Equities sikkasztás gyanújával Bécsben fogva tartott brókerének kiadatási kérelmét - közölte a tárca főosztályvezető-helyettese az MTI érdeklődésére szerdán.

Az Igazságügyi Minisztérium csütörtökön megküldi a Kulcsár Attila kiadatására vonatkozó kérelmet az osztrák igazságügyi tárcának – mondta Forman Tünde. “Ettől kezdve a kiadatási eljárás Ausztriában, az ottani belső jog szerint folyik tovább” – közölte.

A kiadatási kérelem tartalmazza a gyanúsított személyi adatait, a gyanúsításban szereplő cselekményeket illetve azok jogi minősítését. Bánáti János, Kulcsár Attila ügyvédje az MTI érdeklődésére úgy fogalmazott: szeretné felkeresni védencét Bécsben, de ez “legkevésbé sem média-esemény”, ezért csak a büntetőeljárás magyarországi történéseiről nyilatkozhat majd.

Az ügyvéd sem utazásának időpontjáról, sem a Kulcsár Attilával illetve osztrák ügyvédjével lefolytatandó konzultációkról nem kíván nyilatkozni. “Amennyiben védencem hozzájárul, Magyarországon már nem fogok elzárkózni a nyomozás eseményeinek ismertetésétől, illetve adott esetben azok védői szempontú értékelésétől, kommentálásától” – fűzte hozzá. A jelenlegi hírzárlat részemről addig tart, amíg haza nem kerül Kulcsár Attila – mondta Bánáti János.

Az ORFK korábbi tájékoztatása szerint a K and H Equities milliárdos sikkasztással gyanúsított brókerét a múlt csütörtökön a magyar hatóságok a bécsi operaház elé csalták, ahol az osztrák rendőrség őrizetbe vette

Ajánlott videó

Olvasói sztorik