Belföld

Ponthatárok éjszakája

admin
admin

2003. 07. 22. 08:38

Kedden éjjel alakítják ki a felsőoktatási intézmények ponthatárait. Az iskoláknak a vonalhúzás utáni egy héten belül kell postázniuk a felvételi döntésről szóló értesítőkat a jelentkezőknek.

A ponthatárok megállapítására az eddig megszokottaktól eltérően ezúttal nem egy csütörtöki, hanem egy keddi napon kerül sor: július 22-én. Ezen a napon az OFI és az Oktatási Minisztérium munkatársainak felügyelete alatt, a felsőoktatási intézmények képviselőinek (rektorok, oktatási rektorhelyettesek, kari dékánok) jelenlétében kerül sor a ponthatárok megállapítására, az ún. vonalhúzásra.

A ponthatárokat egy számítógépes program állapítja meg, amely egyszerre vizsgálja az összes szakot, jelentkezőt és pontszámot. A válogatást a legjobbakkal kezdi – azokkal, akik az adott szakon a legtöbb pontot érték el. A program megállapítja, hol van az általuk felállított rangsorban az első olyan jelentkezési hely, ahová az eredményeik alapján felvételt nyernek, a többi helyről pedig törli a jelentkezésüket, így oda bekerülhetnek mások.

Az így kialakított ponthatárok július 22-én késő éjjel elsőként az OFI honlapján, a www.felvi.hu címen tekinthetők meg. Ezt követően az online médiumok 23-án hajnaltól, majd a nyomtatott napilapok július 24-i számukban teszik közzé a ponthatárokat.

A felsőoktatási intézményeknek a vonalhúzás utáni egy héten belül kell postázniuk a felvételi döntésről szóló értesítőket a jelentkezőknek.


 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2018. február 27.
Simonka György, a Fidesz Békés megye 4-es választókerületi, orosházi országgyûlési képviselõje beszédet mond a Linamar Hungary Zrt. beruházását bejelentõ sajtótájékoztatóján a Nemzeti Befektetési Ügynökség (Hungarian Investment Promotion Agency, HIPA) fõvárosi székházában 2018. február 27-én. A kanadai hátterû Linamar 8,64 milliárd forintos beruházásával három vidéki helyszínen összesen kétszáz új munkahelyet teremt, ebbõl 119-et Orosházán, 71-et Békéscsabán és tízet Gyöngyösön. A kormány 1,55 milliárd forint vissza nem térítendõ támogatást biztosít a részben autóipari, részben általános gépipari vállalat fejlesztéséhez.
MTI Fotó: Soós Lajos
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.