Belföld

Augusztus 6-án nyílik a Budapest Plázs

admin

2003. 07. 09. 15:21

Francia minta alapján a gondtalan nyaralás élményének lehetőségét kívánják megteremteni augusztus első heteiben a fővárosi Újpesti alsórakparton; a Budapest Plázs a tervek szerint augusztus 6-tól 20-ig várja majd a budapestieket és a turistákat - mondta el Bér Beatrix, a létesítmény ötletgazdája szerdán sajtótájékoztatón.

A Budapest Plázs megteremtésének alapvető célja olyan kikapcsolódási lehetőséget teremteni a főváros szívében, ahol mindenki megtapasztalhatja saját városában a nyaralás élményét – fogalmazott az Atmosphere Kft. ügyvezető igazgatója.

A szervező kérdésre elmondta, nincsenek még birtokukban a létesítmény kialakításához szükséges engedélyek, de reményeik szerint rövid időn belül mindet megkapják. A rendezvény költségeiről nem közölt konkrét összeget, mert, mint elmondta, az eszközök többségét csereszerződések keretében kapják meg. A tényleges költségeket a szponzorok és állami támogatók juttatásai fedezik.

Bér Beatrix elmondta: elképzeléseik szerint az Újpesti alsó rakpartnak a Margit híd pesti hídfőjétől a Dráva utcáig tartó 1,4 kilométeres szakasza két hétre homokos vízparttá alakul át. Az Új Irány Csoport építészei által tervezett plázs elsősorban az 1920-as, 1930-as évek nizzai és budapesti korzóhangulatát idézi fel.

Az elkerülő útvonalak kialakítása folyamatban van, a forgalmat a FŐMTERV javaslatainak megfelelően terelik majd el. Bér Beatrix hangsúlyozta: a forgalmi helyzet megváltozásáról szóló tájékoztatásra helyezik a legnagyobb hangsúlyt; július végétől információs kampány segíti majd a zavartalan közlekedést.

A Budapest Plázs alapötletét a tavaly nyáron Párizsban kialakított “városi strand” adta. A francia főváros polgármesterének kezdeményezésére a Szajna jobb partján egy hónapig nyitva tartó, és a párizsiak körében osztatlan sikert arató plázs működött – mondta el a főszervező.

Ezért a budapesti rakparti strandot a párizsi plázs gazdáival együtt tervezik létrehozni és működtetni. Ehhez támogatásáról biztosította őket a Fővárosi Önkormányzat és a XIII. kerületi Önkormányzat is. Az alsó rakparton a klasszikus strandrész mellett több száz napágyon pihenhetnek majd a látogatók, de lesznek zuhanyozók, porlasztott vizet kibocsátó párakapuk, sportpályák, koktél- és vízbárok, étkezőhelyiségek is – sorolta.

Az ingyenesen működő plázs szórakoztató programokkal is várja majd az érdeklődőket. A szervezők ígéretei szerint a színpadra kerülő produkciók hangosítása nem éri majd el a rakpart forgalmának átlagos zajszintjét.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.