Belföld

Orbán: gazdasági válságba sodródhat Magyarország

Gazdasági válságba sodródhat Magyarország a kormány politikája miatt - mondta Orbán Viktor vasárnap Sarkadon. Lendvai Ildikó úgy nyilatkozott, Orbán Viktor aggodalma "nem hiteles".

“Határozatlanság, döntésképtelenség, a Széchenyi-terv megfojtása, a magyar vállalkozók helyett a külföldiek támogatása, ide jutott az ország egy év alatt. És most attól kell tartanunk, hogy egy mélyebb, a mainál is mélyebb gazdasági válságba sodródhatunk” – közölte a Fidesz elnöke egy 26 lakásos fecskeház átadását megelőző ünnepségen.

A volt miniszterelnök az előző ciklus kormányzati filozófiáját a magyarok boldogulásának elősegítésében határozta meg.

“Mi mindig azt tartottuk a legfontosabbnak, hogy a magyar embereket, a magyar vállalkozókat, a magyar gondolatokat és építkezéseket mindenhol, ahol csak lehet, támogassuk, segítsük” – jelentette ki.

Orbán Viktor hozzátette: építkezés nélkül, Széchenyi-terv nélkül “nem megy”. “Aki úgy akar takarékoskodni, hogy vetés idején a vetőmagot spórolja meg, az bajban lesz az aratásnál” – tette hozzá.

Lendvai reagált a sarakdi beszédre

Nem hiteles Orbán Viktor aggodalma a magyar gazdaságért és a magyar vállalkozókért – reagált közleményben Lendvai Ildikó a volt miniszterelnök vasárnapi sarkadi beszédére.

“Nem hiteles, hogy az siratja a gazdaság fejlődését, aki hét százalékos gazdasági növekedést ígért – mondván, ezt csak akarni kell -, és végül alig hármat ért el. Nem hiteles, hogy az kevesli a magyar vállalkozók megkülönböztetett támogatását, aki még pártja utolsó percben vámkezeltetett szórólapjait is külföldön nyomatta és akinek kormányzása idején a Széchenyi-tervre fordított összegek nagyobb részét a nemzetközi nagyvállalatoknak osztották ki – áll a szocialista frakcióvezető MTI-hez eljuttatott közleményében.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik