Belföld

Még két hétig tart a kárpótlási jegy cseréje

A múlt mét hétfőn kezdődött, és július 20-ig tart a kárpótlási jegyért vásárolható Forrás részvények jegyzése.

A jegycsere első heti tapasztalatairól Polacsek Csaba, a forgalmazó CA-IB Értékpapír Rt. ügyvezető igazgatója annyit közölt, hogy jó ütemben halad a részvények értékesítése, az országszerte mintegy 140 értékesítési helyen folyamatos volt az érdeklődés.

Számszerű adatokat nem árult el, mert azokat csak a jegyzés lezárását követően hozhatják nyilvánosságra. A forgalmazó képviselője felhívta a figyelmet arra: fontos, hogy a részvényt igénylők a megfelelő dokumentumokkal érkezzenek a jegyzési helyekre.

Az alanyi jogon kárpótoltaknak például a kárpótlási határozattal és a határozat számával ellátott kárpótlási jegy átadás-átvételi bizonylat bemutatásával kell igazolniuk jogosultságukat.

A tranzakciót a kormány a kárpótlásijegy-bevonás lezárásának tekinti, aki tehát megtartja kárpótlási jegyét, a jövőben már nem számíthat arra, hogy bármely cég részvényeit kárpótlási jegy ellenében ajánlják fel értékesítésre.

A most felajánlott Forrás részvényeket a kibocsátást követően bevezetik a Budapesti Értéktőzsdére.


 

Ajánlott videó

Kedden késő este jelentették be, hogy a tájékoztató idején életbe lépő szabályozás nyomán véget ér a 480 forintos üzemanyag korszaka: a Mol irányárai szerint a 95-ös benzin immár 641 forintba, a dízel pedig 699 forintba kerül.