Belföld

Felárasak a sulinetes eszközök

A Sulinet Expressz programja nem illeszkedik a szektor kereskedelmi gyakorlatához, és ez a kereskedőcégeknél, illetve a vevőknél is zavart okozhat. Ugyanaz az eszköz az akcióban 10-15 százalékkal drágább, mint az akció nélküli vásárláskor - olvasható a Világgazdaságban.

Az évi 60 ezer forintos adókedvezményre jogosító számítástechnikai eszközök a legtöbb kiskereskedőnél várhatóan drágábbak lesznek, mint az aktuális listaár. A különbözetet nem az áruházak, hanem a program fővállalkozóinak kötött árképzése okozza – mutat rá Gerzsenyi Zoltán, a Mistral Computerworld Kft. ügyvezető igazgatója.


A vezető hazai áruházláncok közé tartozó cég vezetője elmondta: a Sulinet nyertes konzorciumaitól a program keretében drágábban tudja beszerezni az eszközöket, mint a hagyományos csatornákon.

A mindennapi gyakorlat szerint ugyanis a nagyobb darabszámot rendelő cégeknek jelentős kedvezményeket nyújtanak a forgalmazók. A Sulinetben ezt nem tehetik meg, mert ezzel versenyhátrányba hoznák például a kisebb vevőkörű cégeket.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik