Belföld

Csak egy alkalmazott felelős a K&H Equities szabálytalanságaiért

A szabálytalan ügyletek egy munkavállalóhoz, egy befektetési tanácsadóhoz kötődnek, és a K&H Equities ügyfeleinek nagyon szűk körét érintik - hangsúlyozz a K&H Bank Rt. pénteken kiadott közleménye.

A brókercég tulajdonos-bankja tájékoztatott arról is, hogy a K&H Equities Rt. minden ügyféllel megkezdte a kapcsolatfelvételt, akiket a brókercégnél feltárt szabálytalan befektetési tanácsadói ügyletek esetlegesen érinthetnek, hogy ezen ügyleteket teljes körűen tisztázni lehessen.

“A brókercég megfelelő módon, folyamatosan tájékoztatja az ügyfeleket” – írják a közleményben. A cég működési szabályait súlyosan sértő befektetési tanácsadói ügyletekre a K&H Equities tulajdonosai – a KBC és az ABN AMRO – által az elmúlt hetekben a brókercégnél indított belső vizsgálat derített fényt. A tulajdonosok az érintett munkavállalóval kapcsolatban megtették a szükséges jogi lépéseket és bejelentéseket a hivatalos szervek felé – derül ki a bank sajtóközleményéből.

A K&H bankcsoporthoz tartozó brókercég a közelmúltban azzal került reflektorfénybe, hogy – a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) megállapítása szerint — a technikai végrehajtáson túl jelentős szerepet vállalt azon tranzakciók pénzügyi koordinálásában, amelyek révén két befektető a nyilvánosan működő részvénytársaságban történő befolyásszerzés szabályait megsértve, összehangoltan szerzett részesedést a Pannonplast Rt.-ben.

A brókercégnél jelenleg helyszíni célvizsgálatot végez a felügyelet is. Ez a PSZÁF korábbi közlése szerint nincs szoros kapcsolatban a K&H Equitiesnek a Pannonplastban való befolyásszerzésekben játszott szerepével. A vizsgálatot az motiválta, hogy a felügyelet szokatlan ügyletekre lett figyelmes a befektetések vizsgálatakor és az adatszolgáltatás alapján. A társaságnál vizsgálódott a Nemzetbiztonsági Hivatal is, amely szabálytalanságokra bukkant az ügyfélpénzek kezelését illetően. A polgári titkosszolgálat vizsgálatára azt követően került sor, hogy a felügyelet törvénysértések gyanújáról tájékoztatta a miniszterelnököt a Pannonplast-vizsgálat kapcsán.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik