Belföld

Mégsem kap ingyenebédet minden óvodás

Rosszul hangzott el az óvodások ingyenes ebédjével kapcsolatos bejelentés, de megtörtént a korrekció - mondta a miniszterelnök szombaton Balatonszárszón.

Szárszói találkozó tizenegyedszer

 A Farkasházy Tivadar újságíró házában tizenegyedik alkalommal megrendezett balatonszárszói találkozón mintegy négyszáz közéleti személyiség vett részt. A jobboldal prominensei nem jelentek meg az eszmecserén. A résztvevők között volt Medgyessy Péter miniszterelnök, Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke, Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője, több miniszter, valamint Göncz Árpád volt köztársasági elnök. Szombaton vitafórumot rendeztek, amelyen Göncz Árpád, Fejtő Ferenc író, Mérai Tibor író, Kosáry Domokos, az Akadémia volt elnöke, Jancsó Miklós filmrendező és Faludy György költő arra kereste a választ, kié a múlt, és szabad-e hagyni, hogy bárki kisajátítsa annak egy-egy darabját. Farkasházy Tivadar telefonon bevonta a beszélgetésbe a Párizsban tartózkodó Habsburg Ottót is.

Medgyessy Péter a szekszárdi híd pénteki avatásán azt mondta: szükség van arra is, hogy minden család óvodás korú gyermeke térítésmentesen kapjon ebédet az óvodában – emlékeztetett szombati szárszói tudósításában az MTI. A bejelentést a szocialista frakció közleményben üdvözölte, majd később a szövegben szereplő minden gyermek kitételt minden rászoruló gyermek megfogalmazásra pontosította. A kormányfő szombaton Balatonszárszón már úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy nyelvbotlásnak tulajdonítható a félreértés. Azt is közölte: rászorultsági elv alapján fogják lehetővé tenni azt, hogy ingyenes óvodai étkezéshez lehessen juttatni az érintett gyerekeket. Becslései szerint az óvodások mintegy 30 százalékát érinti ez a szociális intézkedés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik