Belföld

Rádió, hang, játék – Nokia 3300 Zenefon

Magyarországon elsőként a Pannon GSM előfizetői juthatnak hozzá a Nokia 3300 készülékhez. A telefon futurisztikus formájánál csak szolgáltatásai újszerűbbek: a teljes értékű Java játékkonzolként és hordozható zenegépként is használható mobil a True technológia révén a csengőhangok terén is áttörést hoz.

A mozgókép rögzítésére is alkalmas Nokia 3650 után újabb telefon-különlegesség hazai premierjére kerül sor. A formájában és funkcióiban a mai napig egyedülálló 5510 modellre emlékeztető, ám annál jóval kisebb méretű és tömegű készülék nem csupán a fiatal felhasználók által ma elvárható összes szolgáltatást nyújtja – így többek között Xpress-on előlapokat, határidőnaplót, nagy kapacitású belső telefonkönyvet –, de kialakítása és előre mutató műszaki megoldásai révén új korszakot nyit a mobil telefóniában.

A fekvő formátumú készülék állítható fényerejű kijelzője 4096 szín megjelenítésére képes. A multimédiás üzenetek küldésére és fogadására egyaránt alkalmas Nokia 3300 nagy felbontású, grafikus képernyőjén a memóriában tárolható 50 fénykép bármelyike beállítható háttérképként – ha pedig ezeket meguntuk, a Pannon GSM MMS tartalomszolgáltatása révén újabb fotókat, grafikákat tölthetünk a készülékre. A kijelzőtől jobbra hagyományos elrendezésű számbillentyűzetet, alatta a hívások kezdeményezésére, fogadására és befejezésére, valamint a menüpontok elérésére szolgáló, gombokat találunk.

Az igazi csemegét a bal hüvelykujjnak tartogatja a Nokia: a négyirányú navigációs gomb a beépített zenei lejátszó kezelésére, illetve a Java videojátékok vezérlésére kínál (akár zenehallgatás közben is) tökéletesen kézre álló megoldást, míg egy további billentyűvel az integrált hangfelvevőt aktiválhatjuk.

Szellemi elődjéhez hasonlóan a Nokia 3300 egyaránt alkalmas az immár hagyományosnak tekinthető fájlok, valamint a még jobb tömörítést biztosító AAC (Advanced Audio Coding, fejlett audio kódolás) formátum lejátszására is. Ezeket azonban beépített memória helyett az alapcsomagban található, 64 MB-os multimédia kártyán (MMC) tárolja a mobil, amelynek cseréjével maximálisan kihasználható a lejátszó 11 órás üzemideje. A fájlok a mellékelt USB kábelen keresztül közvetlenül a számítógépből tölthetők fel a telefonra, ám arra is lehetőség van, hogy a beépített FM rádióból vagy külső forrásból vegyük fel és tároljuk kedvenc számainkat.

A Nokia 3300 egy további különlegessége „normál üzemmódban”, azaz telefonként mutatkozik meg. Ebben a készülékben debütál a True technológia, amely lehetővé teszi, hogy nevéhez híven valódi, élethű hangokat (dallamokat, zörejeket, beszédet) állítsunk be csengőhangként. A telefon beépített linket tartalmaz a Nokia WAP-oldalára, ahol a True Tones hangok mellett további Java alkalmazások és MMS képüzenetek is találhatóak. A készülék ezen kívül fájlokból is képes csengőhangot alkotni, valamint természetesen támogatja a hagyományos és többszólamú csengőhangokat is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik