Belföld

Zalaegerszegről Sárbogárdra települ át egy Flextronics-beszállító

A műanyagfeldolgozással és precíziós fémalkatrészek gyártásával foglalkozó KeyTec cég Zalaegerszegről a Fejér megyei Sárbogárdra települ át - írta két megyei napilap, a Zalai Hírlap és a Fejér Megyei Hírlap.

A FigyelőNet információi szerint a Flextronicsnak a zalaegerszegi ipari parkjában több helyre volt szüksége, mert a cég bővíteni készül magyarországi tevékenységét. A bővítésről a Flextronics nem árult el lapunknak részleteket, de annyi bizonyos, hogy az áttelepülő KeyTecnél dolgozó munkatársakat – folyamatos munkaviszonyuk megőrzése mellett – átveszi a Flextronics.

A KeyTec – amely nemcsak Magyarországon, hanem más országokban is a Flextronics beszállítója – 150 főt alkalmazott eddig a zalai megyeszékhelyen, és Sárbogárdon is hasonló létszámú munkaerőt foglalkoztat majd a társaság.

A KeyTec Sárbogárdra települése jelentős fejlemény a Fejér megyei településen, hiszen a Mannesmann egyik leányvállalatának korábbi elköltözése után jelentős ingatlanok és nagy számú munkaerő szabadult fel. A Flextronics egyébként megvásárolta a Mannesmanntól az iparilag kiválóan hasznosítható sárbogárdi ingatlanokat, s miután helyben megfelelő képzettségű munkaerő áll rendelkezésre, a Flextronics-beszállító KeyTec ismét állást kínálhat a Fejér megyei dolgozóknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik