Belföld

Közvetlen Malév járat indul szombattól Krakkóba és Genfbe

A Malév Rt. regionális terjeszkedésének újabb állomásaként szombattól közvetlen járatokat közlekedtet Budapest-Krakkó és Budapest-Genf között - tájékoztatta a Malév csütörtökön az MTI-t.


A közlemény szerint ezzel 48-ra emelkedik a légitársaság közvetlen célállomásainak száma. A gépek Budapestről, szombat kivételével naponta közlekednek Krakkóba. A Malév ötödik külföldi légitársaságként jelenik meg a krakkói légikikötőben. A közlemény szerint a járatindítás újabb lehetőséget teremt a dél-lengyelországi régió és Magyarország közötti gazdasági kapcsolatok továbbfejlődéséhez. A közvetlen járat egy óra alatt jut el Krakkóba. A Malév úgy alakította menetrendjét, hogy a Krakkóból érkező tranzitutasoknak több európai célállomásra – például Helsinkibe, Brüsszelbe, Párizsba, Rómába vagy az észak-olasz városokba – is átszállási lehetőséget biztosít Ferihegyen keresztül. Genfbe reggeli és késő délutáni indulással, vasárnap kivételével, napi két járatot indít a légitársaság.

A közvetlen légi összeköttetés eredményeként a korábbi, átszállással minimum négy órás utazás időtartama két órára csökken. Az új járatokon Fokker 70-esek, illetve a Malév regionális flottájához tartozó új, Bombardier CRJ 200-asok szállítják az utasokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik