Belföld

Fuzionált a Fundamenta és a Lakáskassza

Kétszereplőssé szűkült a magyar lakástakarék-pénztári piac, miután a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását követően hivatalosan is fuzionált a Fundamenta és a Lakáskassza.

Az egyesült szakosított hitelintézet szerdai közleménye szerint az új lakás-takarékpénztár neve Fundamenta-Lakáskassza Rt. A kétmilliárd forintos alaptőkéjű pénztár átveszi a két előd teljes szerződéses állományát és kötelezettségeit. A társaság igazgatóságának elnöke Walter Stahl, a Fundamenta korábbi elnök-ügyvezetője, vezérigazgatója pedig Gergely Károly, a Lakáskassza-Wüstenrot Rt. elnök-vezérigazgatója lett.

A tulajdonosi szándékok szerint a fúzió legfontosabb célja, hogy a két nemzetközi háttérrel rendelkező pénztár erőteljesebben tudjon részt venni a magyarországi piaci tendenciák alakításában, gazdaságosabb mérete és megnövekedett súlya kihasználásával magasabb színvonalú szolgáltatásokat nyújtson ügyfeleinek. A fúzióval a piac méretével arányos nagyságú cég jön létre, s a költségmegtakarításból keletkezett többletet további fejlesztésekre forgatják vissza.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik