Belföld

Tudomásul vette a rendőrség az Erzsébet hídi demonstrációkat

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a gyülekezési jogról szóló törvény rendelkezései alapján tudomásul vette az Erzsébet hídra július 4-ére bejelentett két demonstrációt - tájékoztatta kedden a rendőrség az MTI-t.

A közlemény szerint délelőttre a Lelkiismeret ’88 Csoport, délutánra pedig a Szabad Magyarországért Mozgalom jelentett be demonstrációt.

A Lelkiismeret ’88 Csoport az Erzsébet híd mindkét oldali járdáján, a Szabad Magyarországért Mozgalom a Döbrentei tér – Kossuth tér útvonalon az Erzsébet híd északi járdáján vonul át a 2002-es parlamenti választás szavazatainak újraszámlálását követelő demonstráció egyéves évfordulóján.

Gergényi Péter dandártábornok, a BRFK kedden beiktatott új vezetője az állománynak tartott első eligazításán elmondta: annyi rendőrt kell a helyszínre vezényelni, hogy “probléma ne merüljön fel”.

“Azt kérem a központi ügyelettől, ha bármilyen bejelentés érkezik, azonnal értesítsék közbiztonsági helyettesemet és engem. Mindenről tudni akarok” – fogalmazott a dandártábornok.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik