Belföld

Nem számít nyereségre az idén az Eurowings

Az ágazat gazdasági helyzetének elmúlt hetekben tapasztalható javulása ellenére az Eurowings regionális légitársaság nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy veszteséggel lesz kénytelen zárni az idei esztendőt.

A dortmundi szákhelyű társaságnak az utasszám visszaesésével és a jegyárak átlagosan harminc százalékos csökkenésével kellett szembenéznie. A társaság igazgatótanácsának elnöke Friedrich-Wilhelm Weitholz a dpa-AFX hírügynökségnek adott interjúban nem szolgált pontos előrejelzéssel az éves eredményt illetően, csak arra mutatott rá, hogy legjobb esetben is a fedezeti pont átlépésére lehet számítani.

Az Eurowings az elmúlt évben 12,8 millió eurós működésieredményt ért el az előző évi egymilliós veszteség után. Az Eurowings mint regionális légitársaság a nagy nemzetközi hálózatot üzemeltető társaságok beszállítójaként azok igényeihez igazodva volt képes átvészelni az ágazat legutóbbi válságát. A legnagyobb problémát az egyre szaporodó olcsó jegyű légibusz társaságok jelentik számára, melyek ellehetetlenítik a kis gépek kifizetődő üzemeltetését. Az Eurowings ezért a nagy társaságok utas beszállítójaként kívánja megtalálni a helyét a piaci versenyben.

A Deutsche Lufthansa 25 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik a társaságban és részesedésének még az idén 49 százalékra történő növelését lehetővé tévő vételi opció felett is rendelkezik.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik