Belföld

Az MSZP a PSZÁF vizsgálatát sürgeti

Az Országgyűlés Költségvetési és Pénzügyi Bizottságának szocialista képviselői javasolják, hogy a Parlament nyári szünetében a testület albizottsága vizsgálja meg a PSZÁF tevékenységét - hangzott el a szerdai sajtótájékoztatón.

A bizottsági alelnök elmondta: június 23-án kezdeményezték a testület összehívását, ám erre csak Font Sándor (MDF), az albizottság elnöke jogosult.

Javaslatukkal azt szeretnék elérni, hogy addig is legyen érdemi munka, amíg az őszi ülésszakon várhatóan megalakul az úgynevezett Pannonplast-vizsgálóbizottság.

Szabó Lajos szerint az albizottság megvizsgálhatná a PSZÁF működésének egészét, a piaci bizalomerősítést, az ügyfelek érdekvédelmét, az engedélyezési eljárást, illetve a PSZÁF-törvényben megfogalmazott valamennyi kitűzött cél megvalósulását. Az albizottság vizsgálatának középpontjában a Pannonplast Rt.-nél történtek lennének, ezért ennek példáján esettanulmányszerűen dolgoznák fel az elmúlt hónapokban történteket.

Molnár László, a költségvetési bizottság szocialista tagja azt mondta: mindenképpen szakmai megoldást szeretnének elérni és amennyire lehet, háttérbe szorítanák a politikai szempontokat.

Kijelentette, felháborítónak tartja Varga Mihálynak, a költségvetési bizottság fideszes elnökének korábbi nyilatkozatát a PSZÁF elnökének megtámadásáról, ezért ismételten felszólítja, hogy mondjon le bizottsági elnöki tisztségéről.

Molnár László közölte: azt is elképzelhetőnek tartják, hogy felkérik az Állami Számvevőszéket, sürgősséggel vegye fel ellenőrzési programjába a PSZÁF tevékenységét.

Hangsúlyozta: az MSZP nemcsak a Pannonplast-ügyet szeretné vizsgálni, hanem az egyedi eseten keresztül “szélesebb horizontba szeretné állítani a problémát”.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik