Belföld

Jómódú amerikaiak a francia termékek ellen

admin

2003. 07. 02. 09:52

Tíz jómódú amerikai közül négy támogatta a francia áruk bojkottját, amit a francia kormány háborúellenes álláspontja miatt hirdettek meg civil szervezetek – derül ki a Francia Luxuscikkek Marketing Tanácsának megrendelésére készített közvélemény-kutatás adataiból.

A felmérést április 9. és 13. között végezték, 300 olyan amerikai között, akik közismerten gyakran vásárolnak luxuscikkeket, és évi jövedelmük meghaladja a 65.000 eurót.

Kemény mag

“Létezik egy kemény mag, amely politikai nézeteit vásárlási szokásaival juttatja kifejezésre” – véli Yves Coleon, a vizsgálatot vezető Transmark Partners elnöke. A felmérés tapasztalatai szerint a megkérdezettek 37 százalékának szándékában állt bojkottálni a francia termékeket, míg 47 százalékuk vélte úgy, hogy, az összes amerikainak csatlakoznia kellene a tiltakozáshoz.

Amerikában a franciaellenes érzelmek a francia hatóságoknak az Irak elleni háborúval szemben tanúsított magatartása miatt csaptak magasra. Mind ismeretes, a franciák nem támogatták az Irak-ellenes háború gondolatát, ami óriási visszhangot váltott ki az Egyesült Államok közvéleményében.

Forrás: www.euro.hu


 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.