Belföld

Jómódú amerikaiak a francia termékek ellen

Tíz jómódú amerikai közül négy támogatta a francia áruk bojkottját, amit a francia kormány háborúellenes álláspontja miatt hirdettek meg civil szervezetek – derül ki a Francia Luxuscikkek Marketing Tanácsának megrendelésére készített közvélemény-kutatás adataiból.

A felmérést április 9. és 13. között végezték, 300 olyan amerikai között, akik közismerten gyakran vásárolnak luxuscikkeket, és évi jövedelmük meghaladja a 65.000 eurót.

Kemény mag

“Létezik egy kemény mag, amely politikai nézeteit vásárlási szokásaival juttatja kifejezésre” – véli Yves Coleon, a vizsgálatot vezető Transmark Partners elnöke. A felmérés tapasztalatai szerint a megkérdezettek 37 százalékának szándékában állt bojkottálni a francia termékeket, míg 47 százalékuk vélte úgy, hogy, az összes amerikainak csatlakoznia kellene a tiltakozáshoz.

Amerikában a franciaellenes érzelmek a francia hatóságoknak az Irak elleni háborúval szemben tanúsított magatartása miatt csaptak magasra. Mind ismeretes, a franciák nem támogatták az Irak-ellenes háború gondolatát, ami óriási visszhangot váltott ki az Egyesült Államok közvéleményében.

Forrás: www.euro.hu


 

Ajánlott videó