Belföld

Elektronikus pénzátutalás a Magyar Postánál

admin
admin

2003. 07. 02. 14:23

A Western Union és a Magyar Posta májusban megkötött megállapodása alapján 2003. július elsejétől elektronikus úton bonyolódnak a nemzetközi átutalások postánál.

A Western Union Financial Services és a Magyar Posta
megállapodása alapján egyelőre háromszáz, 2003 végén pedig már ezer postahelyről lehet a világ 190 országában elhelyezkedő 150 ezer helyszínre pénzt küldeni, Illetve onnan pénzküldeményt fogadni. A Western Union adatai szerint az ügyfelek általában 450 dollárt – mintegy százezer forintot – küldenek egy átutalással, a maximális küldhető összeg 2500 dollár. A posta vezetésének tervei szerint a 2002-ben mindössze 30 millió forintos nemzetközi pénzátutalási forgalmat az új szolgáltatás bevezetésével rövid időn belül többszörösére növelnék. A szolgáltatás a nemzetközi pénzforgalomban kiváltja az elavult papír alapú csekkes forgalmat, belföldön azonban nem alkalmazható.

A Magyar Posta évente mintegy 40 milliárd forintos pénzforgalmat bonyolít le, a forgalom fele csekk alapú átutalás, és elenyésző, évente mindössze néhány 10 millió forint a nemzetközi pénzforgalom. A Magyar Posta négy éves modernizációs programja keretében évi 15-16 milliárd forintot fordít szolgáltatásai korszerűsítésére. Ennek keretében csatlakozott egy évvel ezelőtt az Eurogiróhoz, amely lehetővé tette a csatlakozást a Western Union rendszeréhez.

A Magyar Posta elsősorban az itt dolgozó külföldiek, illetve a külföldön dolgozó vagy tanuló magyar állampolgárok és családtagjaik közötti pénzforgalom elektronikus bonyolítására számít.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Puidoux, 2018. szeptember 25.
Saszla szőlőt szüretelnek a lavaux-i szőlőültetvényeken a nyugat-svájci Puidoux-ban 2018. szeptember 20-án. A Genfi-tó északi partja mentén 898 hektáron elterülő, lavaux-i teraszos művelésű szőlőskertek 2007-ben kerültek fel az UNESCO kulturális világörökségének jegyzékére. Az itt termő legismertebb szőlőfajta a saszla. A borvidéket a „három nap” régiójának is hívják, mivel a szőlőtermesztéshez szükséges napfény és meleg három helyről érkezik, az égből, a tó felszínéről és a teraszokat tartó kőfalakból. (MTI/EPA/Valentin Flauraud)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.